2012. június 21.

Félreértett Facebook funkció


Nem igaz, hogy a "Hírek mutatása" segítségével mindig láthatóak lesznek a posztjaid!

A Facebook frissítéseinek köszönhetően friss infók egy későbbi bejegyzésben, kattints ide!


Eddig arról szóltak a hírek, hogy be kell állítani valamit annak érdekében, hogy Facebook oldalad híreit olvasóid mindig láthassák. Nem tudom, tudjátok-e, de a Facebook posztoknak csak kb. 16 %-a éri el a célközönséget! Tehát nem csoda, hogy mindenki úgy próbálkozik, ahogy tud...

A rossz hír az, hogy sajna a FB algoritmus (nem pedig egy gomb) alapján dönti el, hogy egy-egy oldal bejegyzéseit megjeleníti-e egy felhasználónak vagy sem. Ez többtényezős dolog, nem is minden tényezője ismert, de ami biztosan közrejátszik benne:
  • mennyire szoros a kapcsolat az oldal és az olvasó között (milyen gyakran lájkolja, osztja meg, kommentálja az oldal posztjait, képeit...)
  • milyen típusú akciókat bonyolít az oldalon (nem mindegy, hogy lájkol, hozzászól vagy megoszt, sőt az sem mindegy, milyen jellegű posztról van szó, pl. kép, videó...)
  • időtényező (friss bejegyzéssel kapcsolatos akció nagyobb súllyal esik latba).
A fentiek figyelembevételével dől tehát el, hogy látják-e a posztjaidat vagy sem. Ezt pedig semmilyen gomb bekapcsolásával nem tudod befolyásolni!

Mit lehet tenni mégis?

  • Eléred, hogy olvasóid adják hozzá érdeklődési körükhöz az oldaladat és
  • megpróbálod interakcióra bírni rajongóidat.

Oldal hozzáadása érdeklődési körhöz

  1. Jelentkezz be a FB-ra privát felhasználóként.
  2. Keress rá az adott oldalra (pl. Doo-Doo Gardróbja).
  3. A borítókép jobb sarka alatt kattints a fogaskerékre és válaszd a "Hozzáadás az érdeklődési kör listákhoz" lehetőséget.


  4. Kattints az "Új listára", vagy válassz egy már korábban létrehozott listát (pl. beauty blogok, hobbi, sport stb.). Én itt most az új listával foglalkozom.
  5. A felugró ablakban automatikusan ki lesz jelölve az oldal, itt kattints a "Következőre".


  6. Ezután add meg a lista nevét, ahova felveszed az oldalt és itt megadhatod, ki lássa ezt a listát. Tök jó az is, hogy az adott oldalt nem feltétlen kell lájkolnod, mégis követheted annak híreit. Katt a jobb alsó "Kész"-re.

  7. Ezzel meg is vagy! A kezdőlapod bal sávjában fogod látni ezután az új listát, ha pedig rákattintasz, megjelennek az adott listába felvett oldalak hírei. Így csoportosítva láthatod a beauty blogok posztjait, élükön a Doo-Doo Gardróbjával! :)


Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel! Itt, rögtön a cikk alján találod a szokásos FB gombot! Köszi! :)

2 megjegyzés:

ez a szándékos bonyolítás tök értelmetlen

Thereal, a FB funkciók néha elég bonyolultak, ez tény. :)

Megjegyzés küldése