2012. július 3.

Hűsítő tippek


38 fok árnyékban... Hogyan vészeld át a legforróbb napokat?

Mindenek előtt a legfontosabb a folyadékpótlás! Igyál, amennyi beléd fér! Aki eleve keveset iszik (mint pl. én) ebben a hőségben kiváltképp figyeljen oda. Óránként kortyolj el egy pohár vizet! A cukros, szénsavas üdítők, sör és egyebek nem kifejezetten jók ilyenkor. Inkább sima ásványvíz. Ha napközben úton vagy, legyen nálad legalább egy fél literes üveg tele vízzel. Bármilyen csábító is, kerüld a túlhűtött, jeges italokat, könnyen begyulladhat a torkod, ha hirtelen lehűtöd a garatodat!


Munkahelyre vagy a suliba vigyél magaddal egy kis termálvízzel töltött pumpás flaskát és néha frissítsd fel vele az arcod. Ha megoldható, a mosdóban is lemoshatod hideg vízzel az arcod és az egész alkarod!



Legyen a táskádban mentolos rágó, mert a táskádban felmelegedett víz jobban hűsít majd, ha rágózás után iszol belőle! :)

Mielőtt útnak indulsz, vizezz be egy sálat vagy kendőt és kösd a nyakadba!


Ha megoldható, menj légkondicionált helyre vásárolni, így a nézelődés közben is kicsit vissza tud hűlni a tested.

Ha a hazaúton nagyon kimelegedtél, azonnal vedd le a cipőd, gyűrd fel a nadrágod vagy a szoknyád és állj be a kádba. Először langyos, majd egyre hidegebb vízzel hűtsd le a lábfejed, majd az alsó lábszárad. Pár perc és egészen felfrissülsz!


Otthonra mindenképp szerezz be legalább egy ventillátort. Ügyelj azonban arra, hogy ne rád fújja a levegőt folyamatosan és ne felejtsd el, hogy a kevergetett meleg levegő nagyon szárít! Ne felejts el inni!!! Ha már elviselhetetlen a hőség, pumpálj a ventillátor által fújt levegőbe egy kis vízpermetet a spricniből. Alternatív megoldásként zuhanyzás után még nedves bőrrel állj a ventillátor elé egy kis időre.


Ha van légkondi, akkor a szerencsések között tudhatod magad. :) Arra azonban figyelj, hogy ne állítsd nagyon alacsonyra a hőfokot és túl erősre a levegő befújást. Csúnya ízületi gyulladás, megfázás, stb. lehet belőle! (Ne feledd, a klímát rendszeresen tisztíttatni kell, különben számos kórokozót juttatsz a lakás levegőjébe!)

Te hogyan védekezel a hőguta ellen?

2 megjegyzés:

Ezt a bejegyzést most nagyon szívesen olvastam, ugyanis olyan meleg van, hogy alig lehet életben maradni. :D
A blogod eszméletlenül tetszik, annyira jól meg van csinálva! Fel is iratkoztam!
Ha van kedved, kukkants be te is hozzám!

http://lifelikevision.blogspot.hu/2012/07/divatra-akadva-cica-napszemuveg-cat.html

Szia! Most találtam rá a blogodra, nagyon tetszik, igényesek a bejegyzéseid. És a kinézete is nagyon szuper, rögtön fel is iratkoztam. :)
Nézz be hozzám is, ha szeretnél:

http://roseballerina.blogspot.hu/

Megjegyzés küldése