2011. november 20.

Hidratáló alapozó


Elárulom, ritkán használok alapozót, amikor sminkelek, mert általában feszül, húzódik tőle a bőröm, olyan érzésem van, mintha maszk lenne az arcomon. Elfedni való bőrhibáim (pl. pattanások, hegek) nincsenek, a szeplőimet büszkén viselem, a korral járó ráncok pedig sajnos nem tűnnek el az alapozásnak köszönhetően. Tehát ha mégis használok alapozót, azt nem a szokásos módon teszem.

Jelenleg az Avon Color Trend alapozóját használom. Vagyis nem csak most, hanem évek óta. :) Szóval először megtisztítom az arcom, majd nyomok az egyik kézfejemre egy egész kis adag folyékony alapozót.

Ezután kenek hozzá a nappali krémemből, hogy kb. azonos mennyiség legyen mindkettőből és jól összekutyulom őket (szintén a kézfejemen). Ezt a hidratáló-alapozó keveréket kenem fel az arcomra, teljesen úgy, mint ha csak sima arckrém lenne.

A fedés így nyilván nem olyan tökéletes, de nekem erre nincs is igényem és sokkal jobb érzés így  a bőrömnek az "alapozás". Várom picit, míg a krém beszívódik, majd utána jöhet a púderrel történő fixálás.

Megjegyzem, hiába használok kevés alapozót, majd utána púdert, amikor később hozzáérek az arcomhoz, gyakran marad a kezemen egy kis szín az alapozóból. Sőt, néha észreveszem, hogy a sálam vagy a garbós felsőm széle is elszíneződik tőle. :S Lehet, hogy rosszul csinálok valamit? Vagy egyszerűen a bőröm nem szívja be eléggé a krém-alapozót?

Nálatok is előfordul ilyesmi?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése