2013. január 2.

Madarat tolláról, embert mobiljáról


A nap 24 órájából 24-et vele töltünk. Vele ébredünk, vele utazunk, használjuk a suliban, munka közben és amikor épp kikapcsolódunk. Fotózunk, keresünk, zenét hallgatunk és kapcsolatot teremtünk.

Mindegy is, hogy okos vagy hagyományos készülékről van szó, ha tetszik, ha nem hozzánk nőtt. Pedig néhány évvel ezelőtt még úgy hívtuk, "bunkófon" és esküdöztünk, hogy nekünk bizony nem lesz ilyen. De lett. Azóta már többnyire túl vagyunk a második, harmadik generációs telefonon is. Megszoktuk és ha nincs velünk, hiányzik. Ugye így van?

Mégis hogyan tesszük egyedivé, hogyan tesszük a sajátunkká? Egy színes elő- vagy hátlap? Esetleg egyedi színezés? Valami ráakasztható kis kütyü? Egy elegáns tok? Miről ismered fel, hogy ő a tiéd?

A külcsín után jöjjenek a belső értékek. Egyedi csengőhang. Saját háttérkép, hívószámhoz kapcsolható fotó.

 
Az én kis Nokia telefonom nem egy észlény, de nem is várok tőle túl sokat. Annyit bőven tud, amennyi nekem kell.

A háttérképem egy saját készítésű kutyás fénykép egy malinois (belga juhász) kutyáról.

csak illusztráció - egy olyan kutyáról, mint amilyen a háttérképemen van
malinois és a tank
egy labdázó malinois
kicsinek pedig ilyen tündérmackó :))

Az általános csengőhangom egészen mostanáig egy hastánc zene volt (egy saidy szám, ha ez mond valakinek valamit), sajnos nem tudom megmutatni youtube-on, mert nem ismerem a szám címét és előadóját. :(


Aztán valahogy belelopódzott a fejembe a Girl on fire dallama és most ezt állítottam be:


Neked mi a háttérkép és a csengőhang a mobilodon?

5 megjegyzés:

A mobil nem státusszimbólum, aki azt hiszi az, az nagyon nagy tévedésben él. Ismerek ilyen embereket. Nekik mindig a legújabb kell, a legdrágább... aztán 1-2 évig nyögik a részleteket és mire kifizetik és tényleg az ő mobiljuk lesz már 1/3 annyiért kapható jobb mobil és a gari is lejár, a mobiljuk javítása meg felér egy új árával (nem csak az aksi lehet gyengébb).
A csengőhang tényleg elég beszédes... komoly személyiségjegyeket lehet megtudni... főleg ha az illető ritka gagyi zenét hallgat vagy tipikus szexuális női nyögéseket pasiként (tizenéves szűz gyerekek) és azt hiszi az menő.
Mobil nélkül is volt élet sokáig... nem kell túldramatizálni, már mindenkinek van 14 év felett (alatt is bőven) van akinek több is egyszerre... a legtöbb embernek (akinek nem munkához kell) csak a pénztárcáját soványítja... de nem kell igazán (csak miért ne legyen ha a szomszéd lánynak is van). Kisiskolások is szeretnek vígan villogni a mobiljukkal... pedig teljesen felesleges nekik, mégis mire kell nekik? Felhívja a padtársát h. mi volt a lecke, mert nem figyelt órán? Legyen mien játszani? Elvált szülők gyerekeinél még valahol megértem, akkor beszél a szülőjével amikor akar... és nem kell hozzá az egyik szülő beleegyezése.

A sajáton és a cégesen is a keresztlányom a háttér, az előbbin a Coldplay: Clocks a csengőhang, az utóbbin meg a Kispál és a Borz: Naphoz Holddal :)

Én a hátteret 3-4 naponta cserélem, mikor milyen kedvem van épp, olyat rakok ki :) zavar ha sokáig ugyanaz van, elvégre naponta nem kevésszer nézek rá a telefonomra. csengőhangot 3-4 havonta váltok, eddig Michael Mind Project - Rio De Janeiro volt, most meg Mr John - Get it on :)

Névtelen, valóban tudni kell a helyén kezelni a mobilokat is. Ennek ellenére mindenki használja. :) Ki többet, ki kevesebbet, van, aki privát célra (család, rokonok, barátok elérése), van, akinek pedig a munkájához kell. Túldramatizálni semmiképpen nem kell, ebben egyetértünk.

Dorka, a Clocks tetszik, mondjuk a Kispál kevésbé, nem vagyok nagy rajongójuk. :)

Dia, komoly, hogy ilyen gyakran cserélgeted a háttérképed! :) Én általában beállítok egyet, aztán az van a telefonon, míg ki nem múlik. :D Csengőhangot sem váltogatok gyakran, mert meg kell szoknom, hogy tudjam, az enyém szól! :)

Megjegyzés küldése