2012. november 1.

Érd el a Facebook rajongóidat!


Mutatom, mit kell tenned, hogy posztjaidat biztosan lássák a rajongóid!

Talán Te is hallottál róla, hogy a Facebook oldalak bejegyzései sajnos nem minden rajongót érnek el. Sőt, az utóbbi időben egyre kevesebbet! Emiatt sokan felháborodtak, ugyanakkor ennek azért van némi alapja...

A Facebook azzal magyarázta a dolgot, hogy algoritmusai igyekeznek megelőzni a hírfolyam "összeszemetelését". Hiszen ha sok oldalt lájkolsz, akkor gyorsan megtelik a hírfolyamod az oldalak posztjaival. A rendszer pedig arra törekszik, hogy azokat a bejegyzéseket mutassa Neked, amelyek szerinte valóban érdekelhetnek. Ezt többek között abból próbálja kitalálni, hogy mennyire vagy aktív az adott Page bejegyzései esetén (megosztod, lájkolod, hozzászólsz...).

Ez eddig valahol rendben is van, de hát nem mindenki használja aktívan a Facebook-ot. Simán lehet, hogy megtetszik egy oldal, be is lájkolod, hiszen kíváncsi vagy a híreire, szívesen olvasnád őket, de nem szeretnél mindig mindenhez hozzászólni.

Ha eddig így, vagyis "csendben" követtél egy oldalt, nagy valószínűséggel csak a híreik töredékéről értesülhettél! Mint korábban már írtam, a Page-ek számára létezik egyfajta megoldás a probléma áthidalására ingyenesen, vagy ott van a fizetős lehetőség, promote post (vagyis amikor fizetned kell azért, hogy X számú rajongódhoz BIZTOSAN eljusson az üzeneted).

Amennyiben nem szeretnél fizetni a rajongóid eléréséért, most itt egy újabb funkció: Get notifications! Kérd meg rajongóidat, hogy állítsák be ezt! Ez a poszt értesítés egyébként működik személyeknél is (ismerőseid), de mivel a bloggerek többsége - nagyon helyesen - külön oldalt hozott létre a blogjának, így most ezzel foglalkozom.

Facebook "Get notifications" beállítása:

  • először is lájkold az oldalt, amelynek a posztjairól értesítést szeretnél kapni,
  • ezután vidd az egeret a "Tetszik" gomb fölé, ekkor megjelenik egy legördülő lista, itt válaszd ki a "Get notifications"-t (jelenjen meg mellette a kis pipa),
  • ezután már csak arra kell várnod, hogy az oldal posztot tegyen ki, amelynek értesítője megjelenik majd a Facebook ablakod bal felső sarkában (az üzenetek mellett, kis földgömb jel).

Próbáld ki a beállítást most az alábbi képek alapján itt!


Facebook - Get notification beállítása

Facebook - Értesítések megjelenítése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése